X
تبلیغات
رایتل

 

 

 

                                       

 

 

پژوهش‌گران دانشگاه هاروارد با بررسی ژن‌های ۴۷ هزار نفر و بیش از ۳۰۰ هزار عامل ژنتیکی اعلام کردند، دی.ان.ای. (DNA) عامل اصلی تعیین کننده‌ی میزان تمایل افراد به قهوه است.

به گفته‌ی پژوهش‌گران، ۲ ژن به نام‌های CYP۱A۲ و AHR، از عوامل اصلی تاثیرگذار در میزان تمایل افراد به قهوه و نوشیدنی‌های کافئین‌دار است.

ژن CYP۱A۲ با سوخت و ساز کافئین در بدن مرتبط است و ژن AHR نیز تنظیم کننده‌ی میزان CYP۱A۲ است.

نیل کاپراسو سرپرست محققان در مؤسسه‌ی سرطان شناسی آمریکا در این خصوص تصریح کرد: "پیشتر تاثیرات ژنتیک در ابتلا به بیماری‌ها بررسی شده بود، اما این اولین مرتبه است که رابطه‌ی ژنتیک و برنامه‌های غذایی مورد بررسی قرار گرفته است."

وی هم‌چنین به میزان مصرف بالای قهوه و دیگر نوشیدنی‌های کافئین‌دار هم‌چون نوشیدنی‌های گازدار اشاره کرده و افزود: " کافئین بر روان افراد تاثیر می‌گذارد و به سبب تاثیرات خاص ژنتیکی، ترک آن تاثیرات بسیاری بر روحیه و رفتارهای شخص خواهد داشت."

کاپراسو ادامه داد: "نتیجه‌ی این تحقیقات در کشف استفاده‌های درمانی از کافئین و بررسی تاثیرات این ماده بر سلامتی تاثیر گذار است."