اجزای آب میوه با بزرگنمایی ۳۰۰ برابر
گری گرینبرگ با استفاده از میکروسکوپ دستساز سه بعدی خود توانست انواع مواد غذایی و نوشیدنیهایی که مردم در سرتاسر جهان به صورت روزانه مصرف میکنند را به شکلی متفاوت به نمایش بگذارد.
از برگ سبزی ریحان گرفته تا انواع نوشیدنی وی تصاویر شفافی را ریزترین ذرات مواد غذایی به ثبت رسانده است.
این تصاویر که با بزرگنمایی ۳۰۰ برابر به ثبت رسیدهاند، جزئیات ظریف و دور از انتظاری را از ساختار و حرکات ذرات در مواد غذایی به نمایش گذاشتهاند.
گرینبرگ، استاد موسسهی نجوم دانشگاه هاوایی، خود مخترع و سازنده میکروسکوپهای سه بعدی است که در اختیار دارد؛ وی در طول ۲۱ سال گذشته در حال ثبت و جمع آوری این تصاویر بوده و محبوبترین عکس خود را از میان این مجموعهی تصویری میداند که از میانهی خیار به ثبت رسانده است.
به گفتهی وی عوامل زیادی در ثبت تصاویر میکروسکوپی نقش دارند که کیفیت لنزها، نورپردازی، دوربین و نوع میکروسکوپ اصلیترین این عوامل به شمار میروند.
تصاویر میکروسکوپی معمولا" دارای عمق میدان بسیار ضعیفی هستند و دوربین تنها میتواند بخشی از جسم را ببیند که توسط نور میکروسکوپ روشن شده است، گرینبرگ این مشکل را با ثبت چندین تصویر با تمرکزهای متفاوت از سوژه برطرف کرد.
وی سپس این تصاویر را با کمک نرم افزار رایانهای بررسی کرده و با حذف بخشهای غیر شفاف، تصاویر ترکیبی با جزئیاتی باور نکردنی را خلق کرد.
گرینبرگ به تازگی به منظور بررسی و تحلیل ساختار خاک نمونه برداری شده از سطح ماه توسط سازمان ناسا به کار گرفته شده است.
نمونههایی که وی از آنها تصویربرداری میکند معمولا" توسط دیگر محققان از سرتاسر جهان برایش ارسال میشوند.
منبع: جام جم آنلاین